EUR 1.9558
USD 1.7650
CHF 2.0835
GBP 2.3153
CNY 2.4873
you tube
mobile version

Фирми: Marks & Spencer, Ford, Audi 

АБОНАМЕНТ ЗА НОВИНИ [X]

Въведете Вашият e-mail адрес, за да получавате най-важните новини на EconomyNews за деня на своята електронна поща.
E-mail
 

Фирми: Marks & Spencer, Ford, Audi 

mail13:40 | 16.01.2019прегледи 5187 коментарикоментари 0


Британската верига Marks and Spencer съобщи, че е отчела спад от 2,2 процента на продажбите си във Великобритания през третото тримесечие на миналата година, което включва и ключовия период около Коледа, предаде Франс прес. 

Компанията, която оповести през май миналата година, че затваря стотици магазини във Великобритания до 2022 година, е отбелязала свиване на продажбите както при хранителните продукти (-2,1 процента), така и при облеклото и домакинските уреди (-2,4 процента). Данните са за периода от 13 седмици, който приключва на 29 декември и съответства на третото тримесечие на финансовата година.

Положителното за компанията е, че онлайн продажбите на облекло и домакински уреди са се увеличили с 14 процента през тримесечието, но Marks and Spencerе отчел спад в международните си продажби. Това понижение се обяснява с влиянието на дейността в Хонконг и затварянето на нерентабилни магазини.

Ford съобщи, че ще съкрати хиляди работни места, ще излезе от непечелившите пазари и ще спре производството на губещите си модели. Това е част от усилията за реорганизация на компанията и постигане на оперативен марж на печалба от 6 процента в Европа, предаде Ройтерс.

Автомобилопроизводителят е под натиск да преструктурира европейската си дейност, след като конкурентът му General Motors повиши печалбата си като продаде европейските си подразделения Opel и Vauxhall на френския автомобилен производител PSA.

Форд уточни, че иска да излезе от сегмента на мултивановете, да спре да произвежда автоматични трансмисии в Бордо през август, да преразгледа дейността си в Русия и да обедини централите на Ford U.K. и Ford Credit в Дънтън, Есекс.

Действаме решително за трансформирането на бизнеса на Ford в Европа, посочи в изявление Стивън Армстронг, вице-президент на групата за Европа, Близкия изток и Африка.

Съобщението на Ford за съкращенията бе направено на фона на информациите, че най-големият автомобилопроизводител във Великобритания Jaguar Land Rover също се готви да обяви "съществени" съкращения на работни места в хиляди, посочи пред Ройтерс информиран източник. Европейското подразделение на Форд, което в момента дава работа на 53 000 души, се опитва да излезе на печалба, отчете загуба преди лихви и данъци за третото тримесечие от 245 милиона евро (282 милиона долара).

Армстронг посочи, че компанията преговаря с представители на работниците за евентуални съкращения в завода си в Саарлуи в Германия, където 6190 души сглобяват коли, като автомобилопроизводителят обмисля да спре производството на модела Ford C-Max.

Ford планира да се съсредоточи върху кросоувърите.

Армстронг уточни, че е компанията едва ли ще разработи ново поколение дизелови двигатели за по-малки автомобили, тъй като потребителите се отказват от тях по-бързо от очакваното.

Германският производител на луксозни автомобили Audi отчете спад на продажбите за 2018 година, които са намалели с 3,5 процента на годишна основа, съобщи ДПА. 

Броят на продадените коли се е свил до 1,812 милиона, при намалели продажби в Европа и САЩ. 

Годината бе силно предизвикателна, посочи шефът на автомобилостроителя Брам Схот. Много модели са били модернизирани, а компанията е трябвало да направи прехода към новите стандарти за емисиите на фона на по-широките проблеми за германските автомобилостроители след скандала дизелгейт. 

Audi се подготвя "за нови предизвикателства", насочвайки се към представяне на нови двигатели и скоростни кутии, които покриват стандартите за емисиите, каза Схот. 

През ноември шефът на Ауди заяви, че се надява компанията да достигне нивото на миналогодишните продажби. Европейските й продажби обаче потънаха с 13,6 процента до 744 000 коли, а продажбите в САЩ - с 1,4 процента до 223 000. Европейските продажби спаднаха до най-ниското си ниво от 2013 година. 

Audi отчита увеличение на продадените автомобили в Китай с 10,9 на сто до 663 000. 

Декември е бил особено мрачен месец за продажбите. Показателят се е сринал с 20,9 процента на годишна основа в Европа, с 15,6 процента в САЩ и дори с 5,2 процента в Китай.


Тагове: Audi, Ford, Marks and Spencerе
 
 
 
Коментирай
 
Име:

E-mail:

Текст:

Код за
сигурност:

Напишете символите в полето:




 
БЮЛЕТИН НА EconomyNews.bg